Slikopleskarstvo

Smo podjetje, ki nadaljuje družinsko tradicijo slikopleskarstva in pleskarstva.

Če želite obnoviti ali polepšati izgled vašega stanovanja, hiše, poslovnega prostora, vam po konkurenčnih cenah odgovorno in kvalitetno izvedemo vsa slikopleskarska in pleskarska dela.

Vsako delo si predhodno ogledamo in svetujemo pri izbiri kvalitetnih materialov domačih in tujih proizvajalcev kot so Jub, Helios, Color, Belinka, Kema, Sigma, Sikkens Sika, Knauf, Baumit, Rofix, …

KAKOVOST IN UGODNOST

Priprava podlage


Pred vsako izvedbo dela kot so na primer ročno ali strojno izdelani ometi, mavčnokartonske plošče (Knauf), betonski estrih itd zahtevajo različne podlage, ki jih je za nadaljno obdelavo potrebno pripraviti oziroma popraviti napake v izgledu. Pri tem si pomagamo z različnimi izravnalnimi masami in kiti, ki pa zahtevajo kakovostni osnovni premaz (emulzijo), ki podlago utrjuje, veže prašne delce in izboljša oprijem izravnalnih mas in barv. Kadar obnavljamo barvanje, emulzije ne potrebujemo. Kakšno barvo bomo uporabili, pa se odločimo glede obremenjenost sten.

g3 g2 g1


Barvanje sten


Za bolj obremenjene stene kot so stopnišča, hodniki, predsobe uporabljamo največkrat pralne barve ali latex v mat, polmat ali sijajni izvedbi. V primeru madežev kot so saje, nikotin, otroške barvice pa uporabljamo antinikotinsko oziroma barvo za madeže. Za vsa ostala beljenja v notranjih prostorih pa na željo stranke pobarvamo iz izbranega kataloga v več kot 3000 barvnih odtenkih ki jih namešamo v lastni mešalnici barv. Danes se glede na trend uporabljajo tudi različne bordure in šablone.

g4 g5 g6


Zaščita lesa in barvanje kovin


Les je kot naravni material podvržen raznim škodljivcem in staranju, kovina pa rjavenju, zato uporabljamo kvalitetne lazure in pokrivne premaze, tako na alkidni kot akrilni osnovi. Opravljamo pleskanje lesenih površin kot so okna, vrata, lesene ograje, nadstreški, opaži,… in kovinskih površin raznih konstrukcij, kov. vrat, podbojev, rešetk, dvigal, kov. ograj,… Vsa dela pa seveda zahtevajo ustrezni pripravo površine: brušenje, kitanje, osnovni premaz ter končni premaz.

g7 g8 g9


Barvanje fasadnih površin


Fasadne površine barvamo s parapropustnimi barvami, vodoodbojnimi barvami oziroma barvami, ki ustrezajo na stanje fasadne podlage, kvaliteto, starost in vrsto podlage.

Pred pričetkom izvajanja slikopleskarskih in pleskarskih del poskrbimo za popolno zaščito tal, pohištva in ostalih predmetov, tako da po končanem delu za nami ostane čisto.

g10 g11 g12