ZAŠČITA LESA Z LAZURAMI SIKKENS

lomarakennus_01

Les, privlačen in vsestranski naravni vir, bo zadržal svojo naravno lepoto in nam dolgo služil, če bo pravilno zaščiten pred vsemi vplivi, vender pa sta način in vrste zaščite odvisna od vrste lesa, lokacije, na kateri se les uporablja in stopnje izpostavljenosti lesa zunanjim vplivom. Zaradi teh razlogov je SIKKENS razvil Sikkens CETOL visoko obstojen sistem barv za les.

Sistem Sikkens CETOL vsebuje veliko kakovostne barve za les, od katerih ima vsaka svoje lastnosti, ki uporabljane posamično ali v kombinaciji nudij o ustrezne zaščitne pramaze tako na notranjih in zunanjih lesenih površinah. Visoka transparentnost Sikkensovih barv za les z uporabo posebno razvitih železooksidnih pigmentov zagotavlja obstojen lesk naravne lepote strukture lesa. Danes lahko izberete med tradicionalnimi sistemi barv za les na osnovi topil in novo generacijo Sikkens Cetol barv za les, ki so narejene na hitro sušeči se vodni osnovi.

SIKKENS CETOL NOVATECH

cetol_novatechCETOL NOVATECH je lazura zasnovana na osnovi generacij alkidnih vezi z visoko vsebnostjo suhih snovi. Je lazura, ki jo uporabljamo kot samostojni premaz- sistem temeljnega in končnega premaza. Enostaven za nanašanje in obnovo. Uporablja se za balkonske ograje, pergole,zunanje napušče itd. Ima izjemno moč prodiranja, optimalno uravnavanje vlažnosti, ohranja površinski videz naravne strukture lesa, visoko UV zaščito, trden ter obenem fleksibilen premaz, ki je odporen proti pokanju in luščenju, zelo dobro prepušča tudi vodne hlape. Končni izgled- svilnat sijaj

Redčenje ni potrebno in je pripravljen za uporabo. Nanašamo ga s čopičem, orodje čistimo z White špiritom. Prašno suh je po 3-5 urah, naslednji premaz po 16-24 urah. Poraba 16-20m2/L


SIKKENS CETOL FILTER 7

cetol_flter7CETOL FILTER 7 je prosojna lazura  za zaščito mehkega in trdega lesa kot  so  iglavci in listavci, ki rabijo visoko zaščito pred vremenskim vplivom. Laura Cetol Filter 7 uravnava vlažnost, odbija vodo, je preprosta za obdelavo in vzdrževanje.

Redčenje ni potrebno in je pripravljen za uporabo. Nanašamo ga s čopičem, orodje čistimo z White špiritom. Prašno suh je po 4 urah, naslednji premaz po 16 urah. Poraba 16 m2/L

 


SIKKENS CETOL HLS

Sikkens

cetol_hlsCETOL HLS PLUS je lazura za zaščitno obdelavo površin iz lesa iglavcev in listavcev. Prodre globoko v les, s tem pa mu zagotavlja vodoodbojnost, uravnava vlažnost, odpornost proti modrenju in odprte pore, preprost za uporabo in pa ne tvori površinskega filma. Lazura Cetol HLS plus poudari lesni vzorec in lesu daje starinski videz. Uporabljamo ga na mehkem ali trdem lesu kot samostojni premaz- trije nanosi ali kot osnovni premaz v kombinaciji s premazom Cetol Filter 7.

Redčenje in potrebno in je pripravljen za uporabo. Nanašamo ga s čopičem, orodje čistimo z White špiritom. Prašno suh je po 3 urah, naslednji premaz po 16 urah. Poraba 14-18 m2/L


SIKKENS CETOL AKTIVA

CetolAktivaImpregnacijski premaz namenjen nanosu pred prosojnimi in prekrivnimi premazi za izboljšanje zaščite lesa pred gnitjem in modrenjem. Uporabljamo za okna, zunanje vrata in opaže.

parallax background

Vpišite vaš elektronski naslov in prejeli boste PDF barvno karto Sikkens barv iz naše ponudbe.

    Vaše ime (obvezno)

    Vaša e-pošta (obvezno)

    Obrazec bo poslal vnesene podatke na naš kontaktni naslov. Podatke potrebujemo, da vam lahko odgovorimo. Vaših podatkov za druge namene ne obdelujemo in jih ne posredujemo tretjim osebam. Če želite naknadni izbris vašega povpraševanja iz naše baze prejetih e-pošt, stopite v stik preko kontaktnih podatkov.